top of page

ACU-SILK

 

Naast het gebruik van acupunctuur-naalden is het ook mogelijk om de behandeling uit te voeren met Acu-Silk.  Acu-Silk, ook wel bekend als meridiaan-kleurentherapie, is een behandelmethode binnen de acupunctuur. Waar bij acupunctuur gebruik wordt gemaakt van zeer dunne steriele naaldjes wordt met de Acu-Silk methode gebruik gemaakt van met plantenextracten gekleurd zijde. De zijde wordt op acupunctuur punten geplakt . De zijde kan daar gedurende drie tot vijf dagen opgeplakt blijven om de stimulatie maximaal te laten plaatsvinden. Acu-Silk is ontwikkeld binnen de antroposofie, waar men heeft ontdekt dat iedere meridiaan in het lichaam overeenkomt met een bepaalde natuurlijke kleur. Er zijn 14 kleuren beschikbaar. ​

Bij welke aandoeningen is Acu-Silk te gebruiken?

  • De Acu-Silk behandelmethode is zeer goed te gebruiken bij acute (pijn)klachten zoals bij een blessure en bij de behandeling van littekens die klachten blijven geven.

  • Bij littekens die na een aantal weken nog rood en pijnlijk zijn, of littekens die na jaren nog steeds gevoelig zijn. De natuurlijk gekleurde zijde kan snel een positief effect op de klacht geven.

  • Bij brandwonden en littekens als gevolg van verbranding zijn door middel van Acu-Silk goed te behandelen.

  • Acu-Silk is ook te gebruiken bij de behandeling van verschillende huidafwijkingen, zoals bijvoorbeeld moedervlekken, wratten, lipomen, cafe-au-lait vlekken en andere huidklachten.

  • Alle overige klachten die worden behandeld met acupunctuur, zijn mogelijk ook met Acu-Silk te behandelen. Dit zou ideaal kunnen zijn voor mensen die wel graag gebruik willen maken van acupunctuur, maar die bijvoorbeeld bang zijn voor naalden. Bij veel aandoeningen of klachten heeft de behandeling met naaldjes de voorkeur, omdat de behandeling met naaldjes een sterker effect heeft op moment van behandeling, de zijde dient 3-5 dagen te blijven zitten.

 

Hoe ziet een Acu-Silk behandeling eruit?

Net als bij een normale behandeling acupunctuur, zal ook voor behandeling met Acu-Silk een intake worden gedaan, om vervolgens met de polsdiagnostiek tot een diagnose te komen waarop behandeld kan worden. Afhankelijk van dit behandelplan, worden er gekleurde zijden lapjes geplakt in het te behandelen gebied of op geselecteerde acupunctuur punten. Daarna krijgt u instructies mee naar huis, hoe u zelf thuis iedere dag de lapjes moet plakken om een optimaal resultaat te krijgen. De lapjes moeten dagelijks ververst worden. Dit moet gedurende 3 tot 5 dagen tot de klacht verminderd is.

 

Acupunctuur en Acu-Silk

Acu-Silk is ook prima te combineren met acupunctuur naalden. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld ook last van een litteken of moedervlek heeft, dan kunnen we deze naast de reguliere behandeling, ook met Acu-Silk behandelen. Qua kosten valt dit binnen de acupunctuur behandeling.

 

bottom of page