top of page

Arthur Verver

Klassieke Acupuncturist (CCM) - Registertherapeut BCZ®

Biografie: 

Na de lagere school had ik 1 droom: ik wilde graag artiest worden en mensen blij maken met mijn talenten. Ik kom uit een muzikaal gezin en speelde daarom al jong gitaar. Ik bleek nog meer talenten te hebben: praten, enthousiasmeren en verkopen, met als doel mensen om mij heen blij te maken en te helpen. Verder hield en houd ik nog steeds van puzzelen, hoe ingewikkelder de vraagstukken hoe leuker.

 

Na wat omzwervingen ben ik als muzikant aan de slag gegaan en ben ik een muziek productiebedrijf begonnen waarmee ik de afgelopen 30 jaar diverse mooie feesten en concepten heb mogen bedenken en uitvoeren. Dat is nog steeds een grote passie van me en dat zal ik altijd blijven doen.

 

In november 2010 werd mijn partner ziek. Diverse onderzoeken in het ziekenhuis volgden echter een diagnose kon niet gesteld worden. Sinds 2007 was ik zelf onder behandeling bij een zeer bevlogen acupuncturist, Peter van Kervel. Toen de Westerse artsen het niet meer wisten heb ik Peter gevraagd om mijn vriendin te onderzoeken. Na een paar bezoeken wist hij dmv een polsdiagnose aan te geven wat de oorzaak van de klachten was. Twee weken later volgde na onderzoek in het ziekenhuis de diagnose Hodgkin. Mijn partner moest chemotherapie en radiotherapie ondergaan en werd tussentijds met acupunctuur behandeld.

 

Dit was voor mij een moment om als “hulpdokter” in actie te komen. Ik moest machteloos toezien hoe de agressieve Westerse medicatie hun werk deden, maar tegelijkertijd zag ik ook mooie dingen gebeuren na de acupunctuur behandelingen bij Peter. Er leek meer balans te ontstaan waardoor het lichaam beter in staat was de behandelingen in het ziekenhuis te doorstaan. Daarnaast herstelden haar bloedwaarden zo goed, dat ze naast haar behandelingen ook nog, weliswaar part-time, kon blijven werken en niet geheel uitgeput was. Een half jaar later bleek de Hodgkin grotendeels te zijn verdwenen en het is tot op heden weggebleven.

 

Na dit maanden achter elkaar gevolgd te hebben nam ik een besluit: dit wilde ik ook leren! Hoeveel mensen zouden hiermee een grotere kans maken hun ziekte te overwinnen? Maar hoe en waar moest ik beginnen, ik was 45 jaar en had sinds mijn 20e niet meer in de schoolbanken gezeten. Ik heb Peter benaderd en gevraagd of hij me niet het acupunctuur vak kon leren, ik was immers zeer gemotiveerd en hij was/ is een autoriteit op zijn vakgebied met 30 jaar ervaring. Dat bleek niet zo makkelijk als ik dacht. Ik heb heel wat whatsappjes verstuurd en kreeg op al mijn vragen antwoord, maar om er echt iets mee te kunnen doen had ik diploma’s nodig. Voordat je de kunde en de filosofie van de Oosterse geneeswijze hebt doorgrond en begrepen, dien je ook nog een schat aan Westerse medische basiskennis te bezitten, alvorens je met de acupunctuurstudie kunt beginnen.

 

Ik schreef me op aanraden van Peter in september 2011 in bij de TCMA  (Traditional Chinese Medicine Academy) en begon met een Algemene Medische Basis opleiding. Dat ging mij wonderwel erg goed af. Ik was zo gemotiveerd en leergierig om álles te willen zien, horen en ervaren, dat ik naast mijn huidige baan elke dag en elk weekend in de boeken dook en trouw de lessen op school volgde. Ik slaagde het eerste jaar Cum laude en mocht daarna starten met de Chinese opleiding. Gedurende het schooljaar merkte ik echter dat de denkrichting van TCM (Traditionele Chinese Medicine) niet aansloot bij de input die ik kreeg van Peter en heb na bijna een jaar op de TCMA besloten niet meer verder te gaan met de 3-jarige opleiding die men daar gaf. Ik heb Peter gevraagd of hij zich als leraar en initiator bij een opleidingsinstituut wilde aansluiten en ook daarin kwam na een aantal maanden een verlossend antwoord.

 

In september 2013 begon bij Meditura de 3-jarige opleiding tot CCM (Classical Chinese Medicine) acupuncturist, die volgens de oudste Chinese stammen en takken filosofie van de meest oude bewaarde geheimen van de acupunctuur uit de Nei Jing Su wen en Ling Shu door Peter van Kervel aan de studenten werd bijgebracht. Een opleiding direct van de grootmeester, een betere manier om het vak te leren bestaat er niet. Een unieke kans voor mij om hetgeen wat ik in 2011 besloot te gaan doen nu echt te gaan leren. We  begonnen in een klas van 11 leerlingen en de jaren vlogen voorbij. Na diverse stages en examens in het eerste, tweede en derde jaar deed ik in juli 2016 finale examen samen met nog twee andere overgebleven leerlingen (van de 11 studenten) en kreeg ik mijn diploma. Mijn talent en interesse in het oplossen van ingewikkelde vraagstukken en puzzels heeft me geholpen deze studie te volbrengen en houdt me elke dag nog scherp.

 

Daarnaast heb ik me in de afgelopen jaren verdiept in diverse behandelmethoden welke binnen de CCM door Peter werden aangeboden, waaronder een intensieve cursus over Kanker en de behandeling met Acupunctuur en Acu Silk. Daar werd me nog meer duidelijk dat het een voorrecht is om mensen die door ziekten en ongemakken getroffen worden, te mogen en te kunnen helpen, zodat het eigen lichaam weer sterk genoeg wordt om de ziekte zelf te overwinnen. Het lichaam is immers een zeer geavanceerd zelfregulerend systeem, wat door interne en externe factoren zoals stress, ziekten, ongelukken en overerfde factoren uit balans kan raken. Acupunctuur kan helpen het lichaam de balans terug te laten vinden en op die manier van de klachten te genezen. Geen ingewikkelde hogere wiskunde maar gewoon simpel voeden wat leeg is, balanceren wat uit balans is en weghalen wat er niet hoort, de 3 gouden regels van de Chinese geneeskunde.

 

De wens om mensen blij te maken en te helpen, heeft zich na deze 5 intensieve jaren van studie verder ontwikkeld en ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb kunnen volbrengen en een nieuwe dimensie in mijn leven mag toevoegen.

 

Onderstaande opleidingen en trainingen heb ik de afgelopen jaren met goed gevolg afgesloten en ik ben erkend door diverse instanties waardoor de meeste ziektekosten verzekeringen gedeeltelijk en soms volledig de kosten voor een acupunctuur-behandeling vergoeden. 

 

 • 2011-2012: Medische Basiskennis (Westerse anatomie, fysiologie en pathologie), TCMA.

 • 2013-2016: Klassieke acupunctuur (Stammen & Takken), Meditura  (Peter van Kervel).

 • 2014-2015: Medische Basiskennis (Nogmaals volgens Cpion Plato eisen Westerse anatomie, fysiologie en pathologie), TCMA.

 • 2015: 123 Balance Acu methode DR Tan.

 • 2016: Kanker en de behandeling door Acupunctuur, Pa Kua (Peter van Kervel).

 • 2016: Acu-Silk, Meditura (Peter van Kervel).

 • 2016: EHBO, Rode kruis, Europees  Eerste hulp, eerste hulp aan baby’s en kinderen.

 • 2017: Behandelen van burn-out, Ortho Health Foundation.

 • 2017 : Energetic Stomach points

 • 2018: Autistische kinderen en ADHD behandelen met acupunctuur

 • 2018: Scalp acupunctuur

 • 2018: Vermoeidheidssyndromen

 • 2019: Spiritual anatomy of the meridian system

 • 2019: Hartfalen

 • 2020: Gynaecologie

 • 2020: TCM begeleiding bij borstkanker

 • 2020: Onverklaarbare buikklachten

 • 2021: De rol en de positie van de acupuncturist in de westerse gezondheidszorg

 • 2021: Xi cleft points

 • 2021: Vaginale aandoeningen

 • 2022: Therapeutische vorming

 • 2022: Neurologische aandoeningen

 • 2023: Medication Awareness

 • 2023: Jing Bie divergente trajecten

 Vergoeding

Omdat ik lid ben van de Vereniging ter Bevordering Alternatieve Geneeswijzen (VBAG) worden de acupunctuur behandelingen door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoed. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. Zie hier de link naar de website zorgwijzer.nl om te zien hoeveel uw zorgverzekeraar kan vergoeden. Daarnaast ben ik lid van de RBCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, van de TCZ: Tuchtrecht Complementaire Zorg en SCAG:  Stichting Complementaire en Alternatieve Geneeswijzen.

Voor een behandeling is geen verwijzing van een huisarts nodig. Behandeling uitsluitend op afspraak.

RBCZ-logo_CMYK_payoff.jpg
bottom of page